Piatra Neamt – orasul meu, 15 mai – 15 decembrie 2008

Justificarea proiectului

Edilii orasului Piatra Neamt doresc ca orasul sa devina ceea ce a fost alta data, “ O perla a Moldovei”.
Pentru a atinge acest obiectiv el trebuie sa devina un punct de atractie si un centru generator de servicii de calitate.Avantajele geografice pe care le are orasul, trebuie adaptate si nevoilor actuale ale turismului.

Proiectul isi propune in acest sens sa raspunda insuficientei reclame a orasului Piatra Neamt, de asemenea sa contribuie activ la de democratizarea vietii culturale largind ariile tematice si accesul la produsul cultural atat al consumatorilor cat si a producatorilor de frumos.
Actualul proiect incearca sa continuie un proiect inceput si finalizat cu success anul trecut, finantat de catre Consiliul Judetean si care a avut in vedere crearea unui centru de educatie estetica ,un centru ce isi propune sa monitorizeze si sa evidentieze cele mai valoroase proiecte artistice si culturale ale zonei.
Unul din obiectivele proiectului a fost organizarea unei expozitii judetene care sa raspunda necesitatii de publicitate  a orasului. Orasul vechi si nou cu traditiile si accentele sale de modernitate a fost reflectat in lucrarile de arta plastica ale copiilor.
Noutatea proiectului a fost ca aceeasi tema a fost mentinuta la mai multe categorii de varsta,de la copii prescolari pana la elevii din ultimii ani ai liceului. Proiectul din acest an isi propune sa continue proiectul inceput anul trecut. Ideea proiectului a fost sustinuta si de faptul ca expozitia de anul trecut a fost vizitata de un numar record de persoane (parinti,profesori,elevi). Noutatea proiectului din acest an consta in faptul ca de aceasta data orasul Piatra Neamt va fi prezentat vizitatorilor si din punctual de vedere al turistilor straini. Un mare rol il au in acest sens studentii englezi ce vor fi prezenti la work shop-ul din luna iunie si Asociatia Atelier 7 din Flers Franta cu care coordonatorul de proiect a organizat timp de 12 ani schimburi culturale.
O alta noutate o constituie faptul ca in executarea lucrarilor vor fi folosite pentru prima data atat metodele clasice de invatare a culorii, cat si metodele moderne de creatie ( metode Waldorf, Montesouri, etc).In parallel pentru executarea lucrarilor, Centrul de Educatie Estetica va organiza cursuri de initiere pentru profesorii, invatatorii si educatorii interesati in metodologiile moderne de invatare a culorii.
Centrul de Educatie Estetica are un site interactiv, accesibil tuturor copiilor,parintilor si celor interesati ,unde pot fi vazute rezultatele concrete ale muncii depuse. Actualul centru are in prezent o echipa de 10 profesori de specialitati diferite care vor contribui la ducerea la indeplinire a actualului proiect.
Actualul proiect isi propune de asemenea sa contribuie la sprijinirea si descoperirea tinerelor talente si sa contribuie prin aceasta la promovarea cooperarii culturale la nivel local,national si international  prin interferarea unei multitudini de  factori in producerea actului cultural.
Prin testele de evaluare ce vor fi completate la sfarsitul proiectului se urmareste monitorizarea opiniei publice si armonizarea intereselor parintilor,copiilor,edililor si a tuturor factorilor interesati.
Coordonatorul de proiect Gheorghe Cuciureanu si echipa sa indeplinesc criteriile de competenta profesionala cerute de actualul proiect.
Doi dintre profesorii echipei de proiect  sunt  doctoranzi in educatie estetica si literatura.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8

S-ar putea sa iti placa si...