COMUNITATEA IUBITORILOR DE ANIMALE DIN NEAMȚ – O inițiativă susținută de Asociația Future din Piatra-Neamț

 

 Intro

Asociația Future din Piatra-Neamț este o persoană juridică non-profit care până în prezent a derulat îndeosebi proiecte de ordin cultural, educațional sau social. În cadrul proiectului permanent Există Județul Neamț, Asociația Future a reușit prin intermediul „motorului” principal, publicația www.ziarpiatraneamt.ro, și nu numai, să se implice în mod consecvent și constructiv în rezolvarea problemelor comunității.

Întrucât în ultimii ani problema animalelor fără stăpân a devenit din ce în ce mai acută la nivelul județului Neamț, Asociația Future, prin prisma obiectivului său de contribuție la dezvoltarea locală, își propune să implementeze o inițativă civică de conștientizare și sprijinire a cauzei animalelor fără stăpân intitulată „Comunitatea Iubitorilor de Animale din Neamț”. Menționăm că în perioada 2016-2017 prin intermediul publicației www.ziarpiatraneamt.ro s-au intermediat aproximativ 100 de cazuri de adopții ale animalelor fără stăpân din județ. (click aici pentru imagini)

Scopul proiectului

Proiectul „Comunitatea Iubitorilor de Animale din Neamț” demarat în luna septembrie 2017 are ca scop principal reducerea numărului de animale fără stăpân la nivel local prin campanii de adopții, campanii de sterilizări, publicarea de materiale informative, colaborări și asocieri cu voluntari și organizații cu același scop, cu diverse persoane fizice sau juridice române sau străine și obtinerea de fonduri.

Obiective

  • Pentru atingerea scopului, asociația va putea desfășura activități de strângere de fonduri prin organizarea unor evenimente sau campanii cu caracter specific, în vederea asigurării autofinanțării, precum și atragerea altor surse de finanțare pentru realizarea obiectivelor.
  • Un parteneriat loial cu autoritățile statutului pentru stabilirea direcțiilor, conceptelor și actelor normative de interes pentru educarea și sensibilizarea populației în domeniul protecției și îngrijirii animalelor.
  • Sprijinirea animalelor de companie defavorizate.
  • Campanii de adopții, sterilizare și vaccinare.
  • Combaterea, prin mijloace legale, a cruzimii și relelor tratamente aplicate animalelor.
  • Promovarea și încurajarea iubirii față de toate animalele și prevenirea maltratării și cruzimii față de toate animalele.

 

Justificare

Îngrijirea corectă a animalelor de companie, precum și a celor fără stăpân reprezintă un indice esențial al dezvoltării eficiente, performante, de care depinde ridicarea județului Neamț la standarde europene. Întrucât problema animalelor fără stăpân este încă nerezolvată în județul Neamț, adăposturile publice fiind suprapopulate, Asociația Future își propune să sprijine cu toate resursele proprii și ale partenerilor implicați reducerea numărului de abandonuri și de animale fără stăpân. În acest sens se urmărește oprirea concepțiilor greșite asupra creșterii animalelor, prin colaborarea cu instituții de stat și private. Este nevoie de un partener al autorităților locale care să desfășoare activități și campanii ce urmăresc să educe populația pentru a asigura îngrijirea, creșterea și protecția animalelor, precum și inițierea și dezvoltarea unor acțiuni și programe de sprijinire a acestora.

De asemenea, prin intermediul voluntarilor și partenerilor săi, Asociația Future își mai propune identificarea  animalelor supuse relelor tratamente, bolnave, cu handicapuri ori malformații, stoparea abuzurilor împotriva acestora, inclusiv prin sesizarea autorităților competente în domeniu, precum și lupta împotriva abandonului sau cruzimii împotriva animalelor domestice, cu respectarea dispozițiilor legale în vigoare.

Toate acestea se pot realiza prin promovarea și diseminarea dreptului la viață al animalelor în condiții cât mai bune, militând pentru eutanasie doar în condiții extreme, impuse de boli incurabile, ce aduc suferință animalelor.

Activități:

-Campanii de conștientizare

-Campanii de adopții

-Campanii de sterilizare

-Activități de educare, implicare și voluntariat

-Parteneriate și proiecte realizate cu alte instituții în vederea realizării scopului propus

-Diverse

Rezultate scontate

Prin campaniile de sterilizare și adopții se urmărește reducerea considerabilă a numărului de animale fără stăpân din Neamț, precum și evitarea suprapopulării adăposturilor publice. În timp, se va ajunge la asigurarea protecției și a apărării animalelor, respectarea legislației în domeniu, educarea cetățenilor cu privire la animale, promovarea unei mentalități corecte privind relația dintre oameni și animale, văzută ca o conviețuire pașnică.

Nu în ultimul rând, se urmărește atragerea de noi membri în cadrul Asociației, criteriile fundamentale fiind cele bazate pe integritate, moralitate, seriozitate, constiinciozitate, perseverenta.

Buget

Activitățile realizate în cadrul acestui proiect vor fi susținute din fonduri proprii, donații, sponsorizări și parteneriate cu alte instituții.

Președinte,

Iosub Robert-Adrian

Coordonator proiect,

Iosub Mihaela

S-ar putea sa iti placa si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.