COMUNICAT DE PRESĂ – Premiera filmului Picaj, un scurtmetraj realizat la Piatra-Neamţ

afisoficialFilmul Picaj marchează debutul în cinematografie al regizorului şi scenaristului pietrean Cătălin Iosub. După ce a cochetat cu teatrul în grupul T.A.G.M.A. şi şi-a demonstrat de nenumărate ori aptitudinile în domeniul muzical în corul “Cântec Sfânt”, Cătălin Iosub a adunat un grup de tineri actori amatori cu ajutorul cărora a realizat primul scurtmetraj care îi poartă semnătura.

 Filmul Picaj este o dramă care prezintă viața personajului principal, Mihai Pricop. Protagonistul, care are aparent o carieră promițătoare și o familie fericită, se confruntă cu situații limită. Uneori părem a zbura, așa cum o fac avioanele, însă e suficientă o furtună puternică pentru a ajunge în picaj, pe drumul autodistrugerii. Filmul Picaj înseamnă decădere sociala, degradare umană, deznădejde, dar oferă, pentru cei dispuși să înțeleagă mesajul din spatele acțiunii, o temă de mediație profundă cu privire la cum am putea să îi ajutăm pe cei aflați în situații dificile.

Picaj nu este un film, atât de mult cât este o reflexie a realităţii, în care oamenii sunt slabi şi neputincioşi în modul în care privesc viaţa ca sistem de valori. Intentionez să aduc în faţa privitorilor o panoramă enervant de banală a vieţii noastre cotidiene, încercând să trag un semnal de alarmă care să ne trezească din lâncezirea surdă ce ne-a cuprins, paradoxal, din motivul fugii noastre de banalitate. Vânarea senzaţionalului a creat peste mintea noastra o crustă transparentă, care ne induce un fals sentiment de percepţie a realităţii. Ce vedem şi ce auzim e doar o muzică a superficialului. Realitatea este mult mai dureroasă decât ne închipuim, însă atunci când ajungem să o experimentăm în adevarata esenţă, pentru mulţi dintre oameni e posibil să fie peste puterea lor de a se mai putea adapta.”, a declarat Cătălin Iosub.

Film nerecomandat copiilor sub 12 ani: conţine scene de violenţă, consum de alcool şi ţigări.

Premiera are loc miercuri, 10 septembrie, începând cu ora 18.00, în sala ”Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț.

Intrarea este liberă.

 

TRAILER OFICIAL: https://www.youtube.com/watch?v=gO-x4jnATbs

Regia/scenariul: Cătălin Iosub

Operator imagine: Cosmin Humă

Durata: 40’

Distribuția: Cătălin Iosub, Ioana Rusu, Alex Oancea, Marina Șchiopu, Bianca Maria Archip, Vasile Tărăboanță, Stelică Maftei, Bogdan Amarghioalei, Ștefan Buhăceanu, Ionuț Duțu, Ștefan Crețu, Adrian Huțupan, Răzvan Botez, Alexandru Ion, Lidia Popa, Elena Ivan, Andrada Gîda, Mihaela Iosub.

Mulţumiri speciale: Smile Pub, Pub KM 0, Consiliul Judeţean Neamţ

O producție a Asociației Future – Grupul T.A.G.M.A

www.facebook.com/filmulpicaj

S-ar putea sa iti placa si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.