Cu sprijinul Consiliului Local Piatra Neamt, Asociatia Future va transforma un spatiu insalubru intr-un centru destinat in special copiilor cu talente deosebite

centrala3Asociatia Future din Piatra-Neamt se poate lauda cu un palmares impresionant de proiecte culturale, educationale si sociale implementate la nivelul municipiului Piatra-Neamt inca din anul 2008. Activitatea pe care aceasta asociatie o intreprinde aduce beneficii județului Neamț, prin faptul că implica activ copii talentati în activități educative si culturale care nu pot decât să aducă un plus de valoare zonei în care trăim.
Cu sprijinul Primariei Piatra Neamt si al Consiliului Local care a aprobat in sedinta din 16.09.2013 alocarea unui spatiu ce a apartinut fostei centrale termice CT50 din Precista, ONG-ului, unul dintre cele mai temerare proiecte va fi pus in practica prin amenajarea in principal a unei minisali de spectacole si expozitii, dar si a 2 sali de curs, data-center, biblioteca, etc .
Motivatia infiintarii unei astfel de minisali de spectacole este evidenta, orasul Piatra Neamt neavand un spatiu adecvat si fara chirie unde copiii cu talente deosebite sa poata pune in scena o piesa de teatru, un minispectacol sau orice fel de manifestari artistice.

Cei care au fost deja la manifestarile artistice puse in scena prin Asociatia Future cu spijinul autoritatilor locale si nu in ultimul rand al Casei de Cultura, sau pentru cititorii nostri fideli nu este necesar sa spunem prea multe povesti despre activitatile ONG-ului mai sus mentionat, dar pentru cei care nu sunt familiarizati relatam pe scurt cateva dintre principalele proiecte derulate de-a lungul timpului .

 • 2008

-Exista Judetul Neamt: detinerea monopolului in ceea ce priveste imaginea judetului Neamt pe Internet prin crearea şi administrarea a cât mai multor site-uri zonale. Un proiect din care fac parte piatra-neamt.info, turism-neamt.info, cetateaneamtului.ro, humulesti.ro, cuejdel.ro si multe alte site-uri de prezentare a zonei dar si portaluri de informatii gen ziarpiatraneamt.ro , ziartarguneamt.ro, neamt.tv

-Piatra Neamt – orasul meu: organizarea de work-shop-uri, de concursuri literare si de arta plastica si realizarea unei expozitii finale unde au expus peste 300 de elevi .

 • 2009

-Eu si orasul: promovarea imaginii orasului Piatra Neamt si descoperirea de noi talente artistice.

 • 2011

-Comori de cântec nemţean, 2011: transmiterea folclorului muzical autohton de la generaţia păstrătoare la generaţia tânără (site proiect).

 • 2012

-Primii mei paşi în lumea artei – o scoala de vara pentru copilul tau: descoperirea, iniţierea şi stimularea talentului artistic deţinut de copii din zona rurală şi urbană a judeţului Neamţ (site proiect).

-Grupul de initiativa civica Neamt – promovarea şi respectarea principiilor democratice şi a transparenţei decizionale în vederea optimizării relaţiei cetăţean – autorităţi locale .

-Să nu uităm valorile locale – olimpicii județului Neamț: Asociația „Future” își propune, alături de partenerii săi, să asigure acestor elevi și profesori din Neamt cu rezultate deosebite la olimpiade o serie de beneficii (gratuitati) și, în măsura în care este posibil, recompense financiare. (site proiect)

 • 2013

-Mici artisti nemteni: oferirea de cursuri gratuite de chitara, teatru si muzica vocala pentru elevi – autofinantare (site proiect)

-Cafeneaua mamicilor din Piatra Neamt: informarea părinţilor din municipiul Piatra-Neamţ cu privire la oferta educaţională existentă pe raza municipiului Piatra-Neamţ pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 18 ani – proiect in derulare .

Lista de proiecte este foarte mare, mai sus fiind cateva dintre cele mai importante, dar dincolo de proiectele Asociatiei Future stau oamenii si institutiile care totdeauna s-au implicat fara nicio rezerva cand a fost vorba de promovarea copiilor cu talente deosebite si aici putem enumera Primaria din Piatra Neamt, Consiliul Judetean, Casa de Cultura si in mod cu totul deosebit Inspectoratul Scolar Judetean Neamt. Persoanele care au fost alaturi de proiectele fundatiei sunt de ordinul sutelor, fapt care a si mobilizat si motivat asociatia in a demara proiectul minisalii de spectacole.
Pentru ca la vorbe ne pricepem cu totii, va aratam mai jos cateva poze cu imobilul in starea in care se afla astazi si vom lasa faptele sa vorbeasca informandu-va periodic despre modul in care vor evolua lucrurile, pana in momentul in care va vom anunta prima manifestare artistica din noua sala de spectacole pentru copii .

Sursa: ziarpiatraneamt.ro

S-ar putea sa iti placa si...

4 Responses

 1. th spune:

  și ? acum arată altfel ? v-ați apucat de treabă ?

 2. Marius spune:

  Unde este situata aceasta centrala? In spatele magazinului Petrodava. Vreau sa vin sa va ajut.

  • Asociatia Future spune:

   Nu este centrala din spatele magazinului Petrodava. Centrala 50 se afla langa Piata Bistrita. Puteti lua legatura cu Catalin Iosub – 0742705892.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.