Primii mei paşi în lumea artei – o scoala de vara pentru copilul tau

Asociatia Future, in colaborare cu grupul “T.A.G.M.A.” si cu sprijinul Consiliului Judetean Neamt, implementeaza in perioada mai-septembrie 2012 proiectul educational desfasurat pe perioada vacantei de vara “Primii mei paşi în lumea artei”.
Scopul proiectului este descoperirea, iniţierea şi stimularea talentului artistic deţinut de copii din zona rurală şi urbană a judeţului Neamţ. Se va acorda prioritate copiilor care au o situaţie precară în ceea ce priveşte posibilitatea de cultivare a talentului artistic. Grupul ţintă căruia i se adresează acţiunea acestui proiect sunt copiii cu vârsta între 7 şi 14 ani, din judeţul Neamţ, special zona rurală.
Desfăşurărea proiectului conţine mai multe etape, cuprinzând următoarele activităţi:

Coordonatorii proiectului vor susţine o campanie de informare privitoare la proiect în cadrul mai multor unităţi şcolare de învăţământ gimnazial din mediul rural si urban. Această acţiune va urmări informarea elevilor si cadrelor didactice cu privire la activitatea desfăşurată în cadrul acestui proiect. În acest sens, vor fi realizate o broşură şi o pagină de internet dedicată proiectului pentru a asigura transparenţă şi informarea opiniei publice.
Etapa de înscriere va centraliza toţi participanţii la cursurile şi activităţile oferite prin acest proiect. Se va realiza un tabel nominal al participanţilor, cu nume, vârstă, localitatea de provenienţă, şcoala, date de contact, aptitudini artistice, etc. În cadrul acestei etape se va realiza şi susţinerea unei probe (audiţie muzicală, recital, etc), ce va oferi prima impresie responsabililor proiectului.
După încheierea etapei de înscriere şi stabilirea numărului exact al participanţilor şi a zonelor de interes, se va realiza o repartizare în cercuri de activităţi (teatru, canto, pian, chitară). Implicit se va stabili orarul întâlnirilor cursanţilor cu profesorii şi instructorii.
În cadrul acestor activităţi desfăşurate pe parcursul a două luni din vacanţa de vară, cursanţii, sub îndrumarea profesorilor, îşi vor cultiva talentele artistice. Fiecare grupă va avea un program complet de cursuri, astfel încât cursanţii să beneficieze de o cultivare cât mai optimă a talentului artistic.
La încheierea cursurilor, cursanţii vor evolua în cadrul unor evenimente dedicate activităţii artistice specifice pentru a-şi demonstra cunoştinţele dobândite.

Copiii cu rezultate excepţionale din cadrul activităţilor proiectului vor fi premiaţi în funcţie de modul în care au reuşit să-şi pună în valoare talentul artistic cultivat în cadrul proiectului.

Pentru detalii, accesati site-ul oficial al proiectului: lumeaartei.cantecsfant.ro, iar daca exista doritori, site-ul dispune si de un formular de inscriere online aici: lumeaartei.cantecsfant.ro/inscrie-te. Persoana de contact este coordonatorul proiectului, Catalin Iosub, telefon 0742 705 829 sau email [email protected].

In 2011, Asociatia Future a implementat cu succes un proiect educational pentru copiii de liceu, tot cu sprijinul Consiliului Judetean Neamt, proiect intitulat “Comori de cantec nemtean”. Acest proiect a ajutat la conturarea unui grup de tineri extrem de talentati: grupul T.A.G.M.A. (Tinerii de azi – Generatia de maine).

S-ar putea sa iti placa si...